Op Vakantie met u huisdier

Invoereisen hond/ kat/ fret – laatst gewijzigd 15-05-2008

Vanaf 3 juli 2004 gelden alleen invoereisen voor het vervoer van honden, katten en fretten binnen de Europese Unie de volgende algemene regels:

– De dieren moeten in het bezit zijn van een paspoort volgens Europees model;
– De dieren moeten een geldige Rabiës vaccinatie hebben;
– De dieren moeten geïdentificeerd zijn middels chip of tatoeage.

De geldigheid van de Rabiësvaccinatie is afhankelijk van het gebruikte vaccin. Wij gebruiken een vaccin dat een geldigheidsduur heeft van 3 jaar.

Voor de meest recente regels die verbonden zijn aan het land van bestemming, kunt u terecht op de website van het LICG. (landelijk Informatiecentrum voor gezelschapsdieren.
www.licg.nl

Dieren jonger dan 3 maanden

De invoer van dieren jonger dan 3 maanden is per lidstaat geregeld. Een aantal landen laten dieren jonger dan 3 maanden niet toe. De eigenaar kan hierover informeren bij de ambassade van het land van bestemming. Voor import naar Nederland geldt dat deze dieren toegelaten worden mits geïdentificeerd en voorzien van een EU paspoort plus een mondelinge verklaring dat het jong is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met Rabiës. De douane legt deze verklaring schriftelijk vast. Het jonge dier mag ook de grens over vergezeld van het moederdier waarvan het nog afhankelijk is, indien het moederdier aan de bovengestelde eisen voldoet.

Bovenstaande importeisen gelden alleen voor dieren uit EU landen en landen die op de lijst met derde landen staan (zie www.minlnv.nl). De import van dieren jonger dan 3 maanden uit niet EU landen en landen die niet op de lijst staan wordt niet zonder meer toegestaan. Deze dieren zullen eerst o.a. een bloedtest moeten ondergaan (hetzelfde dus als dieren ouder dan 3 maanden).

Bel ons

Stuur ons een mail

Bezoek ons

van Heuven Goedhartstraat 45

2811BT Reeuwijk